Jan-Pieter
Jan-PieterBedrijfskundige, Defensie en Logistiek
Specialisaties: Defensie (Marine), Logistiek, Outplacement, Organisatie/Management, Bedrijfsvoering en Inkoop.

Scriptiebegeleider Jan-Pieter

Ik ben een eenmansbedrijf, dat zich presenteert in de onderwijswereld op diverse bedrijfskundige kennisgebieden. Ik heb ruim 37 jaar ervaring binnen Defensie, als marine-officier, in diverse functies, nationaal en internationaal. Van origine ben ik in het logistieke werkveld werkzaam geweest, maar daarnaast heb ik praktijkervaring opgedaan in de domeinen outplacement, organisatie/management, bedrijfsvoering en inkoop. Een aantal jaren ben ik werkzaam geweest als docent/mentor en hoofd opleidingen bij de Hoger Management Opleidingen van Defensie. Daar heb ik mijn docentvaardigheden opgedaan en mij verder ontwikkeld in coaching, studiebegeleiding en  scriptiebeoordeling.

Als freelancer, begonnen januari 2016,  geef ik lessen in specifieke vakken op het gebied van bedrijfskunde, management en organisatie, zoals project-, personeels-, logistiek en  facilitair management. Ook verzorg ik studiebegeleiding en trainingen in specifieke vaardigheden, waaronder studievaardigheden,  presentatietechniek, functionerings- en beoordelingsgesprekken. Tenslotte adviseer ik in onderwijs- dan wel bedrijfsprojecten. Ik ben daarnaast nog steeds in actieve dienst bij Defensie.

Waar sta ik voor? Een energieke en praktische kijk op zaken, waar ik mensen betrek in de realiteit van het vakgebied dan wel onderwerp. Ik geef directe feedback, die confronterend en eerlijk is, maar wel met het streven om ervan te leren. Het gaat op een coachende manier, waarbij ik de werkelijkheid probeer te spiegelen aan de beleving van de student. Dit is mijn eigen manier en zo sta ik ook in het leven en mijn werk. Kortom, ik prikkel studenten om een zelflerende houding te ontwikkelen, in dit geval kritisch te zijn op eigen bevindingen, zorgvuldig te analyseren en gestructureerd een onderzoek aan te pakken.

Stel direct jouw vraag