Scriptiehulp nodig?
Wij helpen je verder!

Hier lees je blogs van je medestudenten.
Direct in contact komen over jouw scriptie?

Vraag hier een gratis adviesgesprek aan

Help! Ik heb te veel creativiteit

Tromgeroffel. De muziek zwelt verder aan. Tromgeroffel worden bombastische paukenslagen. Het moment is daar. Jij gaat beginnen met je afstudeerscriptie. Jij levert straks een episch onderzoek af. Jij zet de nieuwe standaard binnen je vakgebied. Maar dan… Maar dan… Nee! Je loopt vast. Waarom? Je hebt te veel ideeën.

Verliefdheid

‘Te’ is nooit goed. Nou ja, behalve tequila dan op donderdagavond. Maar als matchmaker weet ik dat te veel creativiteit killing is voor jouw onderzoek. Waarschijnlijk vind jij veel invalshoeken heel erg interessant. Je hebt veel kennis over je onderwerp en je wilt allerlei theorieën gebruiken om te laten zien hoe origineel je bent. Al die zijweggetjes zorgen voor één groot probleem: jouw onderzoek wordt nooit concreet en afgebakend.

Zie die overvloed aan creativiteit als een soort opperste verliefdheid. Hoteldebotel als een kip zonder kop en compleet in extase ervaar je die dagen. Zo ziet jouw begeleider jou ook als je last hebt van te veel creativiteit. Veel levenslust, maar weinig ratio.  Achteraf als je terug op aarde bent zul jij dit ook beamen. Maar achteraf kan wel eens te laat zijn. Tijd is een grote tegenstander tijdens het scriptieproces. Studievertraging en extra schoolgeld betalen? Liever niet.

Het moment is dus daar om je onderzoek concreet aan te pakken. Lukt dat niet alleen? Onze begeleider van ScriptieMaster kan je hierbij helpen. Je zult geholpen worden met afbakenen, afbakenen, afbakenen en nog eens afbakenen. Je wordt gekieteld om een concrete onderzoeksvraag te formuleren. Onze begeleider gaat je tevens stimuleren om te beginnen met schrijven. Zodoende neem je geleidelijk afscheid van je abstracte hersenspinsels.

Kill your darlings

En last but not least: kill your darlings. Samen met onze expert kun je bepalen welke theorieën de voorrang moeten krijgen en welke zijweggetjes als verboden terrein moeten bestempelen. Dit kan soms even pijn doen en dat weten wij ook. Zie het als een bezoek aan de tandarts: pijnlijk, maar noodzakelijk.

Nu is je creativiteit getemd, maar onze begeleider dooft zeker niet jouw artistieke vlam. Er is nog genoeg ruimte om jouw creatieve vonken te laten overslaan naar je onderzoek. Door de combi van afbakenen en creativiteit wordt juist een episch onderzoek steeds realistischer. Hoor ik daar al tromgeroffel en een luid applaus?

Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek

Vul de velden hieronder in en wij nemen uiterlijk binnen 1 werkdag contact met je op!

Vul je gegevens in en wij nemen op werkdagen binnen 1 uur contact met je op om een vrijblijvend telefonisch adviesgesprek in te plannen. In dit gesprek kijkt een van onze scriptie-experts in welke fase van het scriptietraject je bent, waar je tegenaan loopt en hoe wij er samen voor kunnen zorgen dat je jouw scriptie goed afrondt. Je kunt ons ook direct bellen via 010 – 714 23 43 of een WhatsApp bericht sturen naar 06 43 247 310.