Floor
FloorNederlands
Specialisaties: Nederlandse taal, eindredactie, verkeer, vervoer, infrastructuur en openbare ruimte.

Scriptiebegeleider Floor

Floor heeft 19 jaar als eindredacteur gewerkt bij een organisatie die zich bezighoudt met verkeer, vervoer, infrastructuur en openbare ruimte. Van deze vakgebieden weet zij daarom veel af. Zij is gewend auteurs te coachen, auteurs die even niet verder komen weer op weg te helpen en realistische planningen te maken voor redactiewerk.

Ze heeft haar eigen tekstbureau en schrijft tijdschriftartikelen, redigeert publicaties en controleert drukproeven. Ze heeft een brede belangstelling, kan goed ‘logisch nadenken’, houdt de rode draad in een tekst in de gaten en is een ‘slimme leek’ die met een frisse blik naar een onderwerp kijkt. Ze behoedt auteurs voor de valkuil van teksten schrijven die alleen voor vakgenoten te begrijpen zijn.

Floor helpt studenten graag met hun scriptie. De student leert hoe hij een scriptie kan schrijven en zij leert weer iets nieuws over een interessant onderwerp. Ze helpt met de planning, de opzet en het formuleren van de onderzoeksvragen, de doelstelling en dergelijke: wat wil je onderzoeken, waarom, voor wie, wat ga je doen en hoe, wat verwacht je als resultaat en waarom?

Ze helpt met het aanbrengen van een goede structuur. Verder adviseert ze bij het trekken van conclusies, het opstellen van een discussie en het formuleren van aanbevelingen. En uiteraard geeft ze tips over het schrijven zelf: welke stijl, hoe te voorkomen dat er te veel herhalingen ontstaan, hoe een tekst logisch op te bouwen en interessant te houden voor de lezer. Ze is dol op de Nederlandse taal en vindt het belangrijk dat scripties duidelijk en helder geschreven worden.

Haar uiteindelijke doel: de grote grijns op het gezicht van de student als hij hoort dat hij een goed cijfer voor zijn scriptie heeft gekregen.

Stel direct jouw vraag