Hulp nodig bij je scriptie? Vul je gegevens in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

   Wat is een enquête?

   Kun jij gemakkelijk een gesprek met iemand aanknopen die je niet kent? Of ben jij degene die op feestjes altijd zo contact heeft gelegd met nieuwe mensen? Als je hier “ja” op antwoordt, behoor je tot de kleine groep die het makkelijk vindt om met mensen in contact te komen. Veel mensen vinden het namelijk lastig om een gesprek te voeren met iemand die ze niet kennen. Ik bedoel, er zijn nou niet zo veel aanknopingspunten en je weet weinig van hem of haar. Door het stellen van vragen is het makkelijk om meer te weten te komen over die onbekende gesprekspartner.

   Enquete maken afbeelding - Zoeken naar mensen

   Waarom maak je enquêtes?

   Het zijn vaak de open vragen die de meeste informatie opleveren, dus geen vragen die met “ja-nee” beantwoord kunnen worden. Het open antwoord van die persoon kan namelijk weer leiden tot nieuwe vragen, waardoor je nog meer te weten komt. Veel bedrijven en studenten maken gebruik van dit uitgangspunt van vragen stellen. Via de zogenoemde enquêtes proberen zij wensen, behoeften en gewoonten van een bepaalde groep mensen te achterhalen. Hoe beter degene die de enquête uitzet op de hoogte is van deze informatie, hoe beter hij of zij het onderzoek kan vormgeven.

   Enquete maken afbeelding - Schrijvende vrouw

   Voor- en nadelen enquêtes

   Er worden bij een enquête aan een groep mensen of een bedrijf enkele vragen gesteld. Deze vragen kunnen op verschillende manieren gesteld worden; namelijk schriftelijk, telefonisch of mondeling. Elke manier heeft weer zijn eigen voor- en nadelen. De mondelinge, oftewelde persoonlijke enquête, heeft als belangrijkste voordeel het feit dat de meeste mensen bereid zijn om antwoord te geven. Het respons is dus relatief hoog. Een nadeel is dat het erg tijdrovend is. Daarnaast kan het voorkomen dat de enquêteur de respondent beïnvloedt

   Andere algemene voor- en nadelen kunnen zijn:

   Voordelen:

   • Je kunt een grote groep mensen in een keer bereiken
   • Bij schriftelijke enquêtes kunnen de antwoorden niet beïnvloed worden, wat zorgt voor objectiviteit
   • Er kunnen diepgaande analyses uitgevoerd worden om zo verbanden tussen verschillende antwoorden of groepen te leggen

   Nadelen:

   • Weinig invloed op respons
   • Bij een schriftelijke enquête kan een respondent nooit zo uitgebreid zijn of haar verhaal kwijt als bij een mondeling of telefonische enquete
   • Hoe langer de vragenlijst, hoe sneller respondenten kunnen afhaken. Het moet dus niet teveel tijd kosten

   Enquete maken afbeelding - Schrijvende man

   Hoe kan ScriptieMaster helpen?

   Bij ScriptieMaster staan meer dan 170 matchmakers en scriptiebegeleiders voor jou klaar. Zij kunnen jou begeleiden op het gebied van onder andere structuur, spelling, zinsopbouw of bijvoorbeeld statistiek programma’s. ScriptieMaster heeft voor elke student de passende begeleider die jou maar al te graag over die streep trekt! 1-op-1 begeleiding op locatie of juist via het internet, alles kan! Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan en wees zeker van je diploma!

   Enquete maken afbeelding - ScriptieMaster

   Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek

   Vul de velden hieronder in en wij nemen uiterlijk binnen 1 werkdag contact met je op!

   Vul je gegevens in en vervolgens nemen wij op werkdagen binnen 1 uur contact met je op om een vrijblijvend telefonisch adviesgesprek in te plannen. In dit gesprek kijkt een van onze scriptie-experts in welke fase van het scriptietraject je bent, waar je tegenaan loopt en tot slot hoe wij er samen voor kunnen zorgen dat je jouw scriptie goed afrondt. Je kunt ons ook direct bellen via 010 – 714 23 43 of een WhatsApp bericht sturen naar 06 43 247 310.

   • Kantoorlocatie:
    Marconistraat 16
    3029 AK Rotterdam

   • 010 – 714 23 43

   • 0643952716

   • info@scriptiemaster.nl

   • Maandag – Vrijdag: 8:00 – 22:00
    Zaterdag – Zondag: 9:00 – 17:00