Hulp nodig bij je scriptie? Vul je gegevens in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

   Casestudy

   Bij een casestudy wordt er gebruik gemaakt van empirisch onderzoek van een bepaald hedendaags verschijnsel binnen de actuele context. Het is belangrijk dat er verschillende databronnen worden gebruikt. Triangulatie: ‘gebruik van verschillende methoden voor het verzamelen van data om er zeker van te zijn dat de data je werkelijk vertellen wat je denk dat ze vertellen’. Het is een waardevolle manier om een bestaande theorie of model te onderzoeken.

   Casestudy scriptie afbeelding - Verstopt achter boeken

   Kenmerken casestudy

   1. Smal domein, maar een aantal onderzoekseenheden
   2. Arbeidsintensieve benadering
   3. Meer inzichten in de diepte, dan in de breedte
   4. Selecte steekproef
   5. Open waarneming op een locatie
   6. Kwalitatieve data

   Vier varianten van casestudies

   1. Enkelvoudige case – wordt gebruikt als het om een kritieke, extreme of unieke case gaat. De omschrijving van de specifieke case die je gebruikt is erg belangrijk.
   2. Meervoudige case – Er wordt naar meer dan één case gekeken. Deze case vorm wordt gebruikt om te bepalen of de resultaten van de eerste case ook voorkomen in andere cases en daardoor kunnen worden gegeneraliseerd.
   3. Holistische case – wanneer de analyse eenheid als geheel wordt behandeld. Bijvoorbeeld een bedrijf als geheel.
   4. Ingebedde case – Wanneer er ook wordt gekeken naar een aantal sub eenheden van de analyse eenheid. Bijvoorbeeld de verschillende afdelingen binnen het bedrijf. 1

    1 Mark Saunders, Philip Lewis en Adrian Thornhill (2015). ‘Methoden en technieken van onderzoek (zevende editie). Amsterdam: Pearson Benelux

   Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek

   Vul de velden hieronder in en wij nemen uiterlijk binnen 1 werkdag contact met je op!

   Vul je gegevens in en vervolgens nemen wij op werkdagen binnen 1 uur contact met je op om een vrijblijvend telefonisch adviesgesprek in te plannen. In dit gesprek kijkt een van onze scriptie-experts in welke fase van het scriptietraject je bent, waar je tegenaan loopt en tot slot hoe wij er samen voor kunnen zorgen dat je jouw scriptie goed afrondt. Je kunt ons ook direct bellen via 010 – 714 23 43 of een WhatsApp bericht sturen naar 06 43 247 310.

   • Kantoorlocatie:
    Marconistraat 16
    3029 AK Rotterdam

   • 010 – 714 23 43

   • 0643952716

   • info@scriptiemaster.nl

   • Maandag – Vrijdag: 8:00 – 22:00
    Zaterdag – Zondag: 9:00 – 17:00