Hulp nodig bij je scriptie? Vul je gegevens in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

   Betrouwbaarheid

   Scriptie betrouwbaarheid: Geeft het meetinstrument onder dezelfde condities dezelfde resultaten? Stel, je hebt een enquête afgenomen onder huizenbezitters. Je bent alle oneven huisnummers van een stad langsgegaan om de enquête uit te delen. Als je in dezelfde stad alle even huisnummers afgaat met die enquête, moet je dezelfde resultaten krijgen.

   Betrouwbaarheid afbeelding - Handen schudden

   Betrouwbaarheid heeft te maken met de mate van consistentie van je bevindingen. Leiden de dataverzamelingstechnieken en analyseprocedures tot consistente bevindingen?. Er geldt dat andere onderzoekers het onderzoek moeten kunnen na doen en dan tot dezelfde resultaten komen. Wanneer het onderzoek kan worden herhaald is de betrouwbaarheid hoog. Dit versterkt de bevindingen, waardoor de wetenschappelijke gemeenschap de uitkomsten zal accepteren.

   Bij sociaal onderzoek is betrouwbaarheid echter moeilijker aan te tonen. Dit is bijvoorbeeld het geval als de uitkomst berust op de waarneming en het oordeel van een persoon. Er bestaan grote onderlinge verschillen tussen de waarneming en het oordeel van personen. Dezelfde persoon kan zelfs een dag later weer een andere waarneming doen of ander oordeel geven onder invloed van zijn gemoedstoestand. Toch moeten ook kwalitatieve onderzoekers streven naar betrouwbaarheid.1

   “Tip: Kort gezegd, betrouwbaarheid = het instrument meet altijd hetzelfde.”

   Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek

   Vul de velden hieronder in en wij nemen uiterlijk binnen 1 werkdag contact met je op!

   Vul je gegevens in en vervolgens nemen wij op werkdagen binnen 1 uur contact met je op om een vrijblijvend telefonisch adviesgesprek in te plannen. In dit gesprek kijkt een van onze scriptie-experts in welke fase van het scriptietraject je bent, waar je tegenaan loopt en tot slot hoe wij er samen voor kunnen zorgen dat je jouw scriptie goed afrondt. Je kunt ons ook direct bellen via 010 – 714 23 43 of een WhatsApp bericht sturen naar 06 43 247 310.

   • Kantoorlocatie:
    Marconistraat 16
    3029 AK Rotterdam

   • 010 – 714 23 43

   • 0643952716

   • info@scriptiemaster.nl

   • Maandag – Vrijdag: 8:00 – 22:00
    Zaterdag – Zondag: 9:00 – 17:00